Bedrijfsprofiel

Marginpar BV is opgericht in 1988 als een van de eerste importagenten voor verse snijbloemen. Wij hoorden bij de pioniers die bloemen hebben geïntroduceerd op Afrikaanse bodem voor export naar Nederland. Met meer dan 25 jaar ervaring in de snijbloemenwereld, zijn we trots op onze positie als een van de belangrijkste aanvoerders van exclusieve zomerbloemen.

Marginpar BV werkt zeer nauw samen met een hechte en trouwe groep kwekers in Kenia, Ethiopië, Tanzania en Zimbabwe. Via allianties met bloemenveredelaars zijn wij in staat om onze producenten een uitgebreid pakket aan innovatieve soorten te bieden welke zij telen onder onze exclusieve licenties. Daarnaast kunnen wij veredelaars een zeer betrouwbare en diverse productiebasis bieden voor hun intellectuele eigendom, onder de strikte regie van Marginpar BV.

Naast ons agentschap voor de kwekers in Afrika, zijn wij zelf ook betrokken in het productieproces. Marginpar heeft in de meeste bedrijven waar wij mee samenwerken een belang. Via onze betrokkenheid in de teelt en de nauwe samenwerking met veredelaars, creëren wij een gemeenschappelijk belang voor de spelers in de productieketen. Samenwerken brengt ons verder en stelt ons in staat om unieke soorten aan te bieden die opvallen in de kleurrijke bloemenzee.

In Nederland ontvangen en verwerken wij onze bloemen zelf bij ons verwerkingsbedrijf gelegen direct naast FloraHolland Aalsmeer. Al deze bloemen worden door een professioneel team nagekeken voordat ze worden aangeboden voor verkoop. Distributie en verkoop verloopt via de veilingen van FloraHolland en Plantion in Ede.
Onze bloemen zijn in principe jaarrond beschikbaar en te verkrijgen via de groothandel.