Marginpar verstevigt marktpositie

Marginpar verdiept de samenwerking met haar Oost-Afrikaanse producenten door zich duurzaam te verbinden aan Kariki Ltd Kenya, Carzan Flowers Kenya en Marginpar Ethiopia Plc. Deze nieuwe groep is mede mogelijk gemaakt door een investering van Agri-Vie Fund II en het Norwegian Investment Fund for Developing Countries (Norfund). Deze bundeling van innovatie, productie en verkoop geeft een krachtige impuls aan de verdere ontwikkeling van de groep.

De individuele bedrijven binnen het consortium kunnen zich door de samenwerking niet alleen beter richten op hun core-business, maar ook bouwen op elkaars expertise. Omdat de groep in de markt verder gaat onder de naam Marginpar wordt de positie als sierteeltpartner van zomerbloemen en het bloemenmerk verstevigd. Alle producenten verhandelen hun producten dan ook onder het bloemenmerk Marginpar.

Wereldspeler

Marginpar is een belangrijke speler in de snijbloemensector en heeft een voorname positie in het vermarkten van zomerbloemen uit Zimbabwe, Tanzania, Kenia en Ethiopiƫ. Duurzame samenwerking met ketenpartners is een belangrijke succesfactor; men verbindt zich langdurig aan marktpartijen, kwekers en veredelaars.

Marginpar_persbericht2