Partners

Kenia

Kariki

logo

Kariki  bestaat uit 4 bloemen productiebedrijven in Kenia. (www.kariki.biz)

Kariki Farm
Dit productiebedrijf beslaat 20 hectare beteelde oppervlakte en bevindt zich in de regio van Thika. Kariki ligt op een hoogte van ongeveer 1,600 meter en produceert o.a. Hypericum Flair® variëteiten, Astrantia en Solidago.

Kariki Farm wordt door ons vermarkt onder de naam “KARIKI KR / MARGINPAR” en is “KFC Silver Label” gecertificeerd.


Bondet Nanyuki Farm
Dit productiebedrijf beslaat 35 hectare beteelde oppervlakte en is gevestigd in Nanyuki. Bondet ligt op een hoogte van ongeveer 2,100 meter en produceert o.a. Astrantia Star® series, Hypericum Flair®, Eryngium Questar® en grootbloemige rozen. De rozen worden vermarkt onder de naam “Mount Kenya Flowers”.

Bondet wordt door ons vermarkt onder de naam “KARIKI CW / MARGINPAR” en is ‘GlobalGap’  & ‘KFC Silver Label’ gecertificeerd.


Hamwe Molo (Kudenga Farm)
Dit productiebedrijf beslaat ruim 30 hectare beteelde oppervlakte en is gevestigd in de regio van Molo. Op een hoogte van 2,700 meter is Kudenga Farm momenteel een van de hoogst gelegen bloemenbedrijven in Kenia. Hier wordt absolute topkwaliteit geteeld van o.a. Eryngium Questar®, Gypsophila Xlence®, Ornithogalum, Hydrangea Lolly Pop en Astrantia Star® series.

Hamwe Molo wordt door ons vermarkt onder de naam “KARIKI MH / MARGINPAR” en is ‘KFC Silver Label’ gecertificeerd.

Hamwe Naivasha (Hamwe Farm)
Dit productiebedrijf beslaat 25 hectare beteelde oppervlakte en is gevestigd langs de Kinangop weg in Naivasha op een hoogte van ongeveer 2,200 meter. Hamwe produceert met name Hypericum Flair® varieteiten.

Hamwe Naivasha wordt door ons vermarkt onder de naam “KARIKI GF / MARGINPAR” en is ‘KFC Silver Label’ gecertificeerd.

Our other partners in Kenya are:

Livewire Flowers
Dit productiebedrijf beslaat 20 hectare beteelde oppervlakte en is gevestigd naast Greenfield Flowers, langs de Kinangop weg in Naivasha op een hoogte van 2,100 meter. Livewire Flowers produceert Hypericum Flair®, Scabiosa Scoop series en diverse Delphinium soorten.

Livewire Flowers is een Fair Trade gecertificeerd bedrijf.

Wildfire Flowers
Dit productiebedrijf beslaat 25 hectare beteelde oppervlakte en is gevestigd in Naivasha op een hoogte van 1,800 meter. Wildfire Flowers produceert Hypericum Flair® variëteiten.

Wildfire Flowers heeft de volgende labels / certificaten: FairTrade / MPS / GlobalGap / KFC Silver

Tanzania

Bondeni Flowers
Bondeni Flowers produceert bloemen op een unieke locatie aan de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Dit bedrijf is volledig gespecialiseerd in de teelt van snijclematis uit de ‘Amazing series®. Bondeni Flowers teelt momenteel de soort Clematis Amazing® Blue Pirouette, Clematis Amazing® Inspiration, Clematis Amazing® London en Clematis Amazing® Geneva. Alle bloemen worden geëxporteerd via Kilimanjaro Airport dat zich op slechts 30 minuten rijden van de bedrijf bevindt.

DSC_8556

Michiru Farm
Net naast Bondeni Flowers, maar gelegen meer ten westen aan de Kilimanjaro, bevindt zich Michiru Farm. Hier worden tevens variëteiten uit de Clematis Amazing® series geteeld en het bedrijf is druk met de ontwikkeling van Asclepias en Gloriosa.

Kilimanjaro Flair
Dit productiebedrijf beslaat 20 hectare beteelde oppervlakte is gelegen net buiten Moshi op een hoogte van 1,300 meter. Kilimanjaro Flair produceert het unieke bloemetje Jatropha “Firecracker”, Chasmanthium Siergras en Clematis Amazing® Rome.

dsc01932

Ethiopië

Blue Nile Flowers
Dit productiebedrijf beslaat 25 hectare beteelde oppervlakte en is gelegen in de buurt van Holetta ten westen van Addis Ababa op een hoogte van 2,500 meter. Blue Nile Flowers produceert o.a. Hypericum Flair® variëteiten, Eryngium Questar® variëteiten en Hydrangea Lolly Pop.

Blue Nile Flowers is ‘GlobalGap’ ‘FFP’ en MPS A gecertificeerd.

DSC_6488

Zimbabwe

Tsanga Flora
Deze bloemenkwekerij is gelegen in de hooglanden van Zimbabwe naast Troutbeck op een hoogte van 2,000 meter. Het bedrijf specialiseert zich in de teelt van Astrantia Roma en Astrantia Star of Billion. Daarnaast teelt Tsanga Flora schitterende diepblauwe Eryngium Questar® soorten. Met name de Eryngium Supernova Qstar van Tsanga is zeer herkenbaar dor de blauwe “aar” met het groene puntje aan de top.

Dombera Flowers
Dombera ligt in het Chimanimani gebergte in Zimbabwe op een hoogte van 1,400 meter. Dit bedrijf produceert Hypericum Flair variëteiten en Eryngium Questar® variëteiten.

Partners in de veredeling

H. & B.R. van den Bosch B.V.
Eén van de eerste veredelaars van Hypericum en eigenaar van de Flair series. H. & B.R. van de Bosch B.V. en Marginpar B.V. werken al meer dan 20 jaar samen. Door ons is Hypericum als snijgewas geïntroduceerd op het Afrikaans continent en we waren de eersten die Hypericum aanvoerden buiten het Nederlandse productieseizoen. Inmiddels is Hypericum niet meer weg te denken uit de boeketten en is het één van de grootste productgroepen in de snijbloemen.

Maruwa B.V.
Samen met Maruwa B.V. heeft Marginpar B.V. de Eryngium Questar® series ontwikkelt en commercieel gemaakt. Deze Eryngium variëteiten zijn al sinds lange tijd de populairste ‘sierdistels’ in de markt.

J. van Zoest B.V.
Samen met J. van Zoest B.V. heeft Marginpar B.V. een unieke nieuwe snijbloem geïntroduceerd: Clematis.Wij zijn de eersten die Clematis als snijbloemen jaar-rond kunnen leveren. De komende jaren zullen we een aantal nieuwe soorten Clematis introduceren binnen de ‘Amazing series®’. Clematis als snijbloem is het voorbeeld van innovatie binnen de snijbloemensector. 

R. de Jong
Nieuw op het gebied van Astrantia veredeling is Ron de Jong. Hij heeft een schitterende selectie nieuwe Astrantia variëteiten ontwikkeld. Inmiddels telen wij in Kenia en Ethiopie exclusief een aantal Astrantis Star® soorten van De Jong; “Star of Billion“, “Star of Africa”, “Star of Treasure” en “Star of Fire“.