Overslaan en naar de inhoud gaan
D

e Scabiosa, ook wel bekend als 'speldenkussen-bloem', werd uit zaad gekweekt, had middelgrote bloemen met een fijne steel en was er voornamelijk in blauwe tinten. Onze veredelaar, Danziger, heeft deze vergeten bloem weer tot leven gebracht. Zij zagen een toenemende vraag naar bloemen met een rijke structuur, meerdere bloemlagen en intense kleuren. Na enkele jaren van onderzoek en ontwikkeling met de meest geavanceerde technieken kreeg de Scabiosa een prachtige comeback: de Scabiosa Scoop®. De Scabiosa Scoop® serie heeft sterke stelen, een langer vaasleven en telen we in verschillende kleuren. De bloem is zeer veelzijdig en kan open, gesloten en zelfs na het uitvallen van de bloemblaadjes worden gebruikt. Hierdoor wordt de Scoop® nu wereldwijd door bloemisten omarmd.

Scabiosa scoop design
Scabiosa scoop design
foto credits: BLOOMs Medien

Het perfecte klimaat

De Scabiosa Scoop® groeit o.a. op de Marginpar MR kwekerij op 2700m hoogte in het Molo-gebied in Kenia. Deze locatie heeft het perfecte klimaat voor de Scabiosa. De dagen hier zijn lang en droog, met veel licht, zodat de bloemen in hun eigen tempo kunnen groeien. Hierdoor kunnen ze hun kenmerkende grote bloemhoofden vormen en lange stevige stelen ontwikkelen.

Scabiosa Scoop
Scabiosa Scoop Marginpar

De Scoop! 

Innovatie is en blijft erg belangrijk voor ons en onze veredelaar. Daarom introduceren we met trots de nieuwste varianten: de Scabiosa Focal Scoop® en de Bon Bon™ Scoop. De Focal Scoop® heeft een nog dikkere steel en een gemiddelde bloemdiameter van 9 cm. Terwijl haar zusje, de 'gewone' Scoop, een gemiddelde diameter van 4 cm heeft. De Focal Scoop® is daarom nog geschikter om als mono bloem te gebruiken, of als semi-focus in een boeket of arrangement. De Bon Bon™ Scoop heeft dezelfde eigenschappen, maar vormt zich steeds ronder zodra de bloemblaadjes zich ontvouwen. 

Video #6 "Ask Marginpar": "Wat is jullie meest uitdagende bloem om te kweken?"

Bij Marginpar houden we van een goede uitdaging als het gaat om het kweken van bloemen. Het houdt ons scherp en dwingt ons het beste uit onszelf te halen. En als het op uitdagende bloemen aankomt, zijn er een paar die ons te binnen schieten.

Eén van de meer uitdagende bloemen die we kweken is de Scabiosa. Deze prachtige bloem is geliefd bij bloemisten over de hele wereld, maar het was niet zo eenvoudig om het perfecte kweekrecept te vinden. Gelukkig geven we niet snel op. 

Ondanks de uitdagingen houden we ervan om deze bloemen te kweken en hun schoonheid naar onze klanten te brengen. Het maakt allemaal deel uit van ons streven om de allerbeste bloemen ter wereld te leveren. Bekijk #6 van onze Ask Marginpar serie hier:

Close