Overslaan en naar de inhoud gaan
O

ngeveer 265 miljoen kinderen en jongeren over de hele wereld hebben niet de mogelijkheid om naar school te gaan of de school af te maken; 617 miljoen kinderen en jongeren kunnen niet lezen en niet rekenen. Minder dan 40% van de meisjes in sub-Sahara Afrika voltooien de lagere middelbare school. (Bron: United Nations)

Dit is Nancy

Nancy was één van die meisjes. Nancy is flower grader op één van Marginpars kwekerijen en trots. Trots op haar werk, maar vooral op wat haar werk betekent voor haar gezin. Nancy is moeder van zes kinderen: drie meisjes, drie jongens. Dankzij haar werk op de kwekerij is ze in staat om haar zes kinderen te onderhouden en goede scholing te geven. Scholing die ze zelf helaas moest opgeven. Waar Nancy vandaan komt is het niet ongewoon om school te moeten verlaten, omdat er simpelweg geen geld meer is. 

 

Dat moet anders 

Nancy wilde dat niet voor haar gezin, en zocht een manier om het anders te doen. Het is gelukt, ál haar kinderen gaan naar school. Nancy: “De oudste is net klaar met haar studie Hospitality en gaat op zoek naar werk. Mijn één-na-oudste wil landbouwtechniek studeren. Hij wil landbouwingenieur worden en ik ben er zo dankbaar voor dat ik hem daarin kan steunen.” 

In bovenstaande video vertelt Nancy waarom ze zo'n trotste moeder is en wat voor een impact haar werk heeft. 

Ik vind het heerlijk om hier te werken omdat ik zoveel leer.

We grow people, our people grow unique flowers 

Bij Marginpar vinden we educatie erg belangrijk. Binnen de kwekerijen worden ongeschoolde werknemers opgeleid tot functies waar ze eerder niet voor in aanmerking kwamen. Van medewerker in het veld tot farmmanager. Alles is mogelijk. 

Nancy is naast sorteerder ook teamleider in het packhouse én lid van het gendercomité. 
"Dit bedrijf maakt me krachtiger. Toen ik hier kwam, wist ik soms niet hoe ik met sommige situaties moest omgaan. Gelukkig werd ik, toen ik bij dit packhouse kwam, geselecteerd als lid van de gender-commissie. Ik heb veel geleerd. Ik kan nu langs gaan bij mensen die ruzie maken, man en vrouw, en tegen ze zeggen: "mensen vechten niet." We gaan zitten, ik praat met ze en ze maken het weer goed."

Communiceren door Kaizen 

Nancy vertelt in de video ook over het Kaizen managementsysteem. Kaizen staat voor ‘continue verbetering’; waarbij je blijft leren. “We hebben teamleiders op onze werkvloer, ik ben er één van. Als je een probleem ziet, stuur je het door naar de teamleider en de teamleider stuurt het door naar de supervisor. Daarna is het probleem opgelost. Soms gaan we voor trainingen naar andere kwekerijen, dan wisselen we ideeën uit, en de goede implementeren we hier ook.” 

Meer zien over de kwekerijen of Kaizen? Bekijk de video van Farm Manager Peterson hier

Nancy: "Marginpar heeft veel mensen binnen en buiten de gemeenschap geholpen. Ik heb zes kinderen. Ze zijn allemaal afhankelijk van mij. Ook van hun vader, maar meestal zijn ze afhankelijk van mij. Ik heb een moeder die ik steun. Ik heb een vader. Soms moet je je ouders verrassen. Vroeger kon ik geen hemd voor mijn vader kopen. Ik kon geen rok kopen voor mijn moeder. Dit bedrijf heeft veel mensen opgetild, veel mensen gesteund, en ik vind het fantastisch." 

Scholen in de gemeenschap 


Naast het opleiden van onze medewerkers vindt Marginpar het ook belangrijk om de kinderen uit de gemeenschap te steunen bij hun scholing. De kwekerijen geven steun aan scholen in de vorm van studiematerialen, meubels en nieuwe klaslokalen.

Close